Systeemplafonds kopen bij Bosma plafonds & Wanden in Noord-Nederland 

Hoe moet je een plafond witten?

Je kijkt naar boven en je ziet dat het plafond grauw begint te worden. Je bent net verhuist en het plafond kan dringend een make-over gebruiken. Of er is net een lekkage geweest en is het plafond een ravage. Kortom: het is tijd om het plafond opnieuw te schilderen/witten. Tijd om de armen uit de mouwen te steken en het plafond te schilderen/witten. Maar hoe moet je een plafond witten? Om te voorkomen dat je meerdere malen het plafond moet verven, zorg je dat je werkt met een goede kwaliteit verf. Het kost misschien wat meer, maar het is het dubbel en dwars waard.

Welke benodigdheden heb je nodig?

Bij het witten of schilderen van een plafond heb je verschillende benodigdheden nodig. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 1. Verfrollers
 2. Een verfbak
 3. Kwasten
 4. (Latex)verf
 5. Een afdekzeil
 6. Afplaktape
 7. Oude kleren

Bij het schilderen/witten van je plafond is het fijn om 2 verschillende maten verfroller te hebben. Op deze manier kan je zelf inschatten welke waar het beste werkt. Dit geldt ook voor de kwasten. Omdat verf moeilijk uit kleren te halen is, is het handig om oude kleren of kleren die vies mogen worden aan te doen.

Hoe plafond witten

Nu alle benodigdheden in huis zijn is het tijd om te beginnen met het witten van het plafond. Maar hoe moet je een plafond witten? Door onderstaande stappen te volgen weet je zeker dat jij snel weer een mooi plafond zult hebben.

Hoe plafond witten:

 1. Het kan voorkomen dat er nog gaten of scheurtjes in de muur zitten. Vul deze dan met een muurvuller.
 2. Geen gaten of scheurtjes? Dan kun je beginnen met het afplakken van het plafond met de afplaktape. Wil je niet dat het meubilair of de vloer vies wordt? Leg er een afdekfolie overheen. 
 3. Roer de latexverf en giet het vervolgens in de verfbak. 
 4. Bij het witten van je plafond is het handig om te beginnen bij de hoeken en randen van het plafond. Breng de latexverf daarna aan met één van je kwasten. Met een kwast kan je namelijk net wat preciezer te werk gaan.
 5. Wanneer je klaar bent met de hoeken en randen kun je beginnen met de rest van het plafond. Wij raden aan om vervolgens te beginnen in het middenstuk, maar dat is geheel aan jezelf. Je kunt ook van links naar rechts werken of andersom. Dit doe je met de verfroller. Maak de verfroller eerst even vochtig. Op deze manier zorg je dat er niet te veel verf in de roller trekt.
 6. Een plafond schilderen/witten zonder strepen? Breng de eerste laag horizontaal aan en vervolgens de tweede laag verticaal. Zorg dat de latex goed verspreid is en gebruik niet te weinig.
 7. Wanneer de latex is opgedroogd kun je met op dezelfde manier aan de slag met de verf. Het plafond is gesaust! Wanneer alles opgedroogd is kan je de tape van de hoeken en randen afhalen.

Het plafond witten door middel van spuiten

Naast het sauzen van het plafond kun je tegenwoordig het plafond ook spuiten. De voordelen die het spuiten met zich meebrengen is dat het erg snel gaat en dus minder tijd kost. Ook is het spuiten net wat goedkoper dan het sauzen en daarbij is het resultaat ook veel egaler. Er zitten helaas wel wat nadelen aan het spuiten van je plafond. Zo is een verfspuiter erg prijzig en kan je te maken krijgen met verfnevel.

Bosma Plafonds: plafondspecialist in hart en nieren

Bosma Plafonds is al sinds jaar en dag dé specialist op het gebied van plafonds. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Wij geven graag advies. Neem nu contact op.

       


0512 - 515985
info@bosmaplafonds.nl

Adres 

Bosma B.V.
De Boeg 9, 9206 BB Drachten, Nederland

Sitemap 

Home
Plafonds
Systeemplafonds
Wanden
Metal stud wanden
Gipsplaten
Systeemwanden
Plafondkeuze checklist
Glazen wanden
Over ons
Contact

 

Openingstijden & contactgegevens 

Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00
en op afspraak
0512 - 515985
info@bosmaplafonds.nl

Contact 

radilux

Sitemap

 

 Copyright 2019 Bosma Plafonds & Wanden  

V.C.A. BosmaN.O.A. Bosma 

 
Bosma Plafonds & Wanden
4.3 / 5 - 3 Beoordelingen

Volg ons op Facebook

Facebook Plafonds & Wanden

Bosma Plafonds & Wanden
Bosma Plafonds & Wanden
layer copy
Bosma Plafonds & Wanden